Tänään mennään rv34+1. Perhevalmennusta on 3 kertaa käytynä, ja pohditaan mennäänkö synnytysvalmennukseen vai ei. Ehkä ei. Eilises perhevalmennukses oli pari äitiä kertomassa vauva-arjesta. Se avasi silmiä, olin naiivisti uskotellut ittelleni että jatkan treenien vetämistä ihan normaalisti synnytyksen jälkeen, käyn vain synnyttämäs ja tuun takas vetämään reeniä. No, eilisen jälkeen silmät aukeni ja ehkä se ei ihan niin meekkää... Toki siihen vaikuttaa moni asia, pystynkö imettämään, huoliiko vauva pulloa yms, mutta silti. Toivotaan että kuitenki saisin asiat rullaamaan ja pääsisin pian harrastamaan takaisin..

Noin viikko sitte aloin juomaan vadelmanlehtiteetä siinä toivossa, että se auttaisi synnytystä kun sen aika on. Ostin luontaistuotekaupasta teetä, ja yllättvän hyvää se on. Juon teetä nyt 2-3 kupillista päiväs, katsotaan onko apua h-hetkellä... Vadelmanlehtiteestä oli aika vaikea löytää mitää tietoa, mutta blogeista ja bebesin sivuilta onneksi löytyi jotain. Tässä bebesin sivuilta:

"Viimeisten raskauskuukausien aikana nautittu vadelmanlehtitee vahvistaa kohtulihasta ja saattaa tehostaa supistuksia. Se ei saa synnytystä käynnistymään, mutta saattaa vahvistaa jo olemassa olevia supistuksia ja näin nopeuttaa synnytystä. Eräs ystäväni nautti vadelmanlehtiteetä säännöllisesti loppuraskauden aikana ja hänellä oli todella nopea ja tehokas synnytys. "

Eipä siitä haittaakaa oo nauttoa sitä :)

Viikko sitte sain viimein alootettua remontoimaan vauvan huonetta. Tapetit on nyt revittynä ja pohjat hiottu ja kitattu ja tänään sain katon maalattua. Illasta vielä pohjamaali ja huomenna sais sitte maalata :) se, millaiseksi seinät tulee, oli vaikea päätös. Kauan oltiin sitä mieltä että muumitapetti ehdottomasti. No, värivaihtoehtoina oli sininen tai beige. Ei kumpikaa innostanu. Joten löydettiin ratkaisu; seinistä tulee vihreät (sopii tulevaisuudes myös tytölle) ja tilasin muumitarrapaketin mitä sitten laitetaan seinille. :) Ja jos saan projektorin niin ehkä myös maalaan muumia seinille! Muumi on meillä must, toivotaan että poitsuki siitä sitte tykkäis :D 

Oma olo on alkanu olemaan parempi, paljo teki se, kun jäin kotia. Supistuksia tulee päivittäin, mutta ne on kivuttomia. Välillä mahaa särkee enempi, mutta ilmeisesti se on suolistoperäistä. Neuvolas maanantaina kaikki oli ok, sf-mitta ei ollut kasvanut kuin 1cm, jotn ilmeisesti vauva on lähteny jo laskeutumaan. Toivotaan parasta, ettei ainakaan yli menisi! Ensviikolla onki sitte pelkopoliaika Jyväskylään, ja sielä kurkataan onko vauvalla kaikki hyvin. Ihanaa ♡ Pääsee myös puhumaan paremmin näistä peloista, ja toivon että se sitte auttais.

Täälä on sadepäivä, joten ajattelin maalin kuivumista ootelles kattella netflixiä ja kutoa babyn peittoa :)